Hongkongi befektető vásárolt irodaházat Budapest belvárosában

A JLL tanácsadásával talált új tulajdonosra a Skyscanner budapesti központja, a ‘K6’ irodaház. A Kossuth Lajos utca és a Károly körút csomópontjánál álló épület hat szinten, összesen 1400 négyzetméteren kínál iroda és kiskereskedelmi területet.

Az épületet egy hongkongi magánbefektetési alap a Wigan Acquisitions-szel együttműködésben vásárolta meg. A telek az 1980-as évek elejéig az S-Modell kiskereskedelmi egysége volt, majd az állami tulajdonban lévő Magyar Művészeti Galéria posztmodern székházává vált. 2006-ban az ingatlant teljesen felújították és modern irodaépületté alakították át, amely hozzávetőlegesen 1400 négyzetméter “A” kategóriás iroda- és kiskereskedelmi területet kínál a földszinten és további 6 emeleten együttvéve. Az épület teljes bérbeadottság mellett üzemel.

A tranzakció értékéről nincsenek nyilvános adatok, erre legfeljebb a környék hasonló irodáinak bérleti díjai és feltételezett hozamai alapján lehet becslést készíteni. Az épület elhelyezkedése tömegközlekedés szempontjából kiváló, de mivel nincs alatta mélygarázs, ezért a CBD prémium bérleti díjaitól feltehetően elmaradnak a számok. Ha 15 eurós havi bérleti díjat feltételezünk négyzetméterenként és 6 százalék körüli hozamszinteket, akkor az épület értéke 4,2 millió euró, vagyis 1,3-1,4 milliárd forint körül lehet.

 

Article available here.