A JLL tanácsadásával talált új tulajdonosra a Skyscanner budapesti központja, a ‘K6’ irodaház

Az épületet egy hongkongi magánbefektetési alap a Wigan Acquisitions-szel együttműködésben vásárolta meg.

Az irodaház Budapest belvárosának emblematikus részén helyezkedik el, a Kossuth Lajos utca és a Károly körút csomópontjánál. A telek az 1980-as évek elejéig az S-Modell kiskereskedelmi egysége volt, majd az állami tulajdonban lévő Magyar Művészeti Galéria posztmodern székházává vált. 2006-ban az ingatlant teljesen felújították, és modern irodaépületté alakították át, amely hozzávetőlegesen 1 400 négyzetméter “A” kategóriás iroda- és kiskereskedelmi területet kínál a földszinten és további 6 emeleten együttvéve. Kitűnő elhelyezkedésének, könnyű megközelíthetőségének és rugalmas kialakíthatóságának köszönhetően a K6 irodaház 100% -os kihasználtsággal üzemel és további bérleti díj fejlesztési lehetőségekkel rendelkezik.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL tőkepiaci részlegének vezetője elmondta: “A belvárosban található irodaházak rendkívül keresettek a befektetők körében, ugyanakkor a kínálat is rendkívül korlátozott ebben a piaci szegmensben. Ennek megfelelően nagyon gyorsan megtaláltuk a Vevőt, egy Hongkongi magánbefektetési alapot, akik a Wigan Acquisitions együttműködő partnereiként vásárolták meg az ingatlant.

Patrick Wigan, a Wigan Acquisitions ügyvezető igazgatója hozátette: “Az Ausztria Ház 2018 elején történt sikeres megvásárlását követően a Skyscanner és az Utazom.com irodáinak helyet adó K6 iroda- és kiskereskedelmi épülettel bővítettük portfóliónkat. Ez a vásárlás tovább erősíti a prémium városközponti iroda- és kiskereskedelmi ingatlanokat célzó társ-befektetési stratégiánkat, amely középpontjában a relatíve magas hozamot, fenntartható bevételtömeget és hosszú távú értéknövekedési potenciált kínáló ingatlanok állnak.”

Article available here.